Här finner du svar på de mest vanliga frågorna - FAQ

VAD ÄR DET optimala sminkljuset?

Våra sminkspeglar har utvecklats i samarbete med professionella makeupartister och elingenjörer. För att komma fram till den perfekta storleken på speglarna, det optimala ljuset och den unika dimmern utvecklade vi i över ett år olika prototyper

Vårt mål var att alla sminkspeglar skulle ha det optimala varmvita dagsljuset på 2 700 Kelvin, ett ljus som är ett måste för att lägga en helt perfekt makeup. Idag kan vi stolt erbjuda detta på alla våra sminkspeglar

VILKA Glödlampor ANVÄNDS?

Glödlampor ingår i alla våra sminkspeglar. Vi har valt halogogenlampor 20W med E14-sockel och den optimala temperaturen på 2 700 Kelvin. Spegeln passar även med LED-lampor eller andra lampor som är dimbara. Kom ihåg att belastningen på dimmern är max 300 w.

Sminkspegeln är godkänd och har både CE-märkning och RoHSAlla speglar har vanlig el-sladd att stoppa in i närmaste elkontakt. Speglarna i konstskinn har en vintage-elsladd (se bilden till höger).

ingår dimmer i alla speglar?

Ja, alla våra sminkspeglar är utrustade med en unik dimmer. Dimmern ger både en optimal makeup-belysning och en harmonisk vardagsbelysning - såväl i hemmet som på salong. Dimmern har vi själva utvecklat och patenterat. Dimmern är testad och godkänd för 300 watt.

vad händer om lamporna går sönder?

Skicka ett mejl till oss och berätta vad som hänt så skickar vi givetvis nya lampor. 

problem med dimmern?

Om glödlamporna slutat lysa helt kan det bero på att en sladd har hoppat ur. Om det inte fungerar att dimma belysningen och lamporna enbart lyser i 100 procent har dimmern blivit skadad. Om något av detta har hänt, mejla oss och berätta mer så löser vi det.

repa på glaset?

Prova att skrapa bort "repan" med ett rakblad. Om det är en repa på glaset kan det nämligen vara en limrest. Skulle det, mot förmodan, repa glaset tar vi ansvar för det och byter ut spegeln.

behöver man kontakta elektriker?

Nej, speglarna går att sätta in i vilket vägguttag som helst.

blir lamporna varma?

Ja, halogenlamporna blir varma. Framförallt i full styrka. Om du inte vill att lamporna ska bli varma kan du enkelt byta till LED.

kan man sätta i led-lampor?

Ja, du kan sätta i LED-lampor. De flesta fungerar ganska bra med dimmern. Vi kommer börja sälja LED-lampor till hösten 2016.

var kan man köpa halogenlampor?

Halogenlampor finns att köpa i alla välsorterade affärer och varuhus.

kan man ha spegeln i badrummet?

Nej, spegeln är inte IP-klassad för badrum.

kommer det nya modeller?

 Ja, det kommer årligen nya modeller i olika färger och storlekar.

levereras produkten hem?

Ja, de stora speglarna (Naomi med flera) levereras hem direkt till dörren. Övriga speglar hämtas ut hos närmaste postombud.

hur gör jag en reklamation?

Mejla oss på support@sminkspegel.se och beskriv anledning så hör vi av inom 48 timmar. Om vi anser att spegeln ska bytas ut skickar vi en ny samt returfraktsedel för spegeln som ska reklameras.Obs att produkten måste returneras i orginal förpackningen.

ångerrätt?

Mejla oss och berätta att du vill använda din ångerrätt. Skicka tillbaka spegeln till oss i orginal förpackningen och mejla en kopia på fraktsedeln. När vi mottagit produkten avbryter vi köpet och skapar en återbetalning. Läs mer här.

kan jag se speglarna live någonstans?

Ja, titta här under salonger för att hitta din närmaste plats. 

HUR SÄTTER JAG UPP MIN SMINKSPEGEL?


1. Tryck på baksidan så att det utfällbara bakstödet öppnas. Om det är lite trögt kan det bero på att magnetlåset håller emot. Då kan man slå till lite med tumme och pekfinger så att magneten släpper. Lamporna kan i vissa fall släppt ifrån tejpen och lagt sig högt upp och blockerat bakstödet i toppen. Ställ då spegeln upp och skaka till spegeln mot gummistöden under spegeln så åker dom ned.

2. Ta ut glödlamporna och elsladden med dimmer.

3. Fäll ut det utfällbara bakstödet och ställ spegeln på ett bord.

4. Skruva i alla glödlampor och vrid på dimmer.

På baksidan finns fästen för att hänga spegeln på väggen